Köszöntelek a Mountain Crystal berni pásztorkutya kennel honlapján!


A nevem Hugai Katalin .

Magyarország egyik szép hegységének, a Mátrának völgyében fekvő kis faluban élek berni pásztor kutyáimmal.
Az állatok iránti rajongás és a róluk való gondoskodás velem született tulajdonság. Családunkban mindig is éltek velünk kisállatok akiket már kislány koromban is teljes mértékben rám lehetett bízni. Több mint tíz évig voltak perzsacicáim akiket tenyésztettem is.
Amikor később sikerült egy kertes házat felépítenünk megadatott a lehetőség, hogy valóra váljon az álmom és egy nagytestű kutya büszke gazdija lehessek.
A fajtaválasztás akkor még nem volt tudatos. Lapoztam az újságokat és megláttam egy berni pásztor kiskutya fotóját. Attól a pillanattól kezdve vagyok ennek a fajtának a szerelmese és elkötelezett híve.
2002 márciusában megérkezett első berni pásztor szukám Sába (Liget-bérci Róza) aki Wekerlei Nagymedve Joker lánya és fenekestől felforgatta az addigi életem.:-) Hamar kiderült,hogy számomra a berni tökéletes választás volt ! Kutyaiskolába , kiállításokra kezdtem járni és megtanultam hogyan nyerhetem el szeretettel ,kedves szavakkal a kutyáim bizalmát és együttműködését.
Az egyik legnagyobb csoda amikor kiskutyák érkeznek a családba! :-) 2005 áprilisában Sábának 7 kiskutyája született. Ebből az alomból származik Kimba és Kora, akik leleményességükkel és ragaszkodásukkal változatosabbá ,boldogabbá teszik mindennapjainkat.


Idővel bennem is kialakult egy kép az ideális berni pásztor kutyáról és arra törekszem,hogy ezeket a jó tulajdonságokat küllemileg és karakter szempontjából is megőrizzem vagy tovább javítsam a kennelemből származó kiskutyákban.
2009 telén megalapítottam a Mountain Crystal FCI által levédett kennel nevet és ezzel egy időben vásároltam egy gyönyörű ,erős csontozatú és fantasztikus karakterű berni pásztor kislányt No-Fly Zone della Torre d’ Ovarda -t (Cherry).
Cherry hamar beilleszkedett a családba és azóta csodálatos ifjú hölggyé cseperedett.
Nemrég Kora egy újabb álmomat váltotta valóra és most együtt nevelgethetjük egy csodálatos Olasz berni pásztor kantól: XXELLE della Torre d’ Ovarda származó kiskutyáikat!:-)

Nagy hangsúlyt fektetek a kutyáim megfelelő táplálására ,ápolására,a genetikai szűrésekre és a mozgás igényük kielégítésére, hogy hosszú egészséges boldog életet biztosítsak számukra. Számomra a kutyáim Társak és családtagok. Nem kennelekben élnek,hanem szabadon az udvarban és a házban,megtanulva a harmonikus együttéléshez szükséges viselkedést.
Csak olyan gondosan megtervezett párosításból származó kiskutyákat tenyésztek amelyről úgy gondolom,hogy mindenféle szempontból tökéletes választás és érdemes belőle legalább egy kicsit megtartani.

A berni pásztor kiskutyák 9 hetes koruk után költözhetnek új, szerető családjukhoz akikkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Alapvető elvárásom az új gazdikkal szemben,hogy tájékoztassanak a kicsi hogylétéről, fejlődéséről, hogy nyomon követhessem a sorsukat vagy szükség esetén a segítségükre lehessek.

Köszönöm azoknak a kedves barátaimnak és ismerőseimnek a támogatását akik segítenek a hétköznapokban,hogy a szenvedélyemnek , a kutyáimnak élhessek!

 

Hort, 2010. július 22.

 

 


 

Mountain Crystal - Bernese Mountain Dog Kennel
Hugai Katalin
Cím:  3014 Hort, Rákóczi Ferenc utca 69.
Telefon:  +36-30/911-89-25
E-mail: katahugai@gmail.com